Welke cateringvorm kies ik voor mijn evenement?

In de categorie Algemeen door Tim Kröber

Catering service. Waiter carrying a tray of appetizers. Outdoor party with finger food, mini burgers, sliders.

Goede catering voegt veel beleving toe aan je evenement. Dat komt niet alleen door de kwaliteit van het eten en drinken dat je serveert, maar ook door de manier waarop je dat doet. Vergelijk alleen al je ervaring in een restaurant met die bij foodtrucks op een culinair event. Het is daarom belangrijk om weloverwogen te kiezen voor een van de volgende 5 mogelijke cateringvormen voor jouw event:

Tafelbediening

Deze cateringvorm tijdens events doet qua set-up sterk denken aan een traditioneel restaurantbezoek. Je bezoekers zitten in kleine groepjes aan afzonderlijke tafels en kunnen hier in betrekkelijke rust gesprekken voeren. Ook is deze opstelling bij uitstek geschikt voor presentaties van sprekers of entertainment tijdens het diner. Tafelbediening is dan ook een goede keuze bij formele events met veel presentaties, maar vereist wel een flink budget en een grote ruimte.

Food trucks

Tegenhanger van traditionele tafelbediening én een enorme trend zijn food trucks. Deze charmante eetkraampjes op wielen serveren de meest uiteenlopende gerechten en bieden eventbezoekers veel variëteit. Van een koffietruck tot oesterkraam en van een sushitruck tot een hamburgerkraam: de opties zijn eindeloos. Ongeacht de menukaart is het belangrijk dat de foodtrucks op een event authenticiteit en ambachtelijkheid uitstralen. Dat geeft ze net dat beetje extra boven traditionele cateringvormen.

Buffet

Over traditionele catering gesproken: met het good old buffet is op een event natuurlijk helemaal niets mis. Sterker nog, buffetten behoren nog altijd tot de populairste soorten eventcatering in Nederland. In tegenstelling tot tafelbediening, kun je gasten hierbij een veel diversere menukeuze bieden. Cruciaal is wel dat je kiest voor een ruime set-up met voldoende buffettafels én uiteenlopende plekken om te eten. Je wilt immers niet dat er lange rijen ontstaan en wilt etende gasten mooi over de ruimte verdelen.

Walking dinner

Het is een soort kruising tussen een buffet en tafelbediening: het walking dinner. Je bezoekers bevinden zich hierbij verspreid over de eventlocatie en kunnen hier staand of zittend naar hartenlust netwerken. Ondertussen brengen kelners hapjes en drankjes rond op basis van een vooraf bepaald menu. Je kiest hierbij liefst voor kleine en makkelijke hapjes, zodat je gasten makkelijk met één hand een vorkje kunnen prikken. Dit is dan ook dé cateringvorm voor netwerkevents en netwerkborrels.

Live cooking

Dan is er nog één type catering dat we niet onbenoemd kunnen laten: live cooking. Deze cateringvorm scoort uitstekend op events en dat heeft een goede reden. Alleen al de blik op de bereiding van het eten bied je gasten voldoende gespreksstof. De culinaire setting zorgt daarnaast voor een informele sfeer en doet bezoekers nader tot elkaar komen. Dit type catering raden we dan ook aan voor bedrijfsfeesten of andere events waar een lossere sfeer het streven is.

Geschreven door Tim Kröber
The best food & drinks for your event Contact us now