Eventcatering: zelf doen of uitbesteden?

In de categorie Algemeen door Tim Kröber

foodiesfeed.com_spinach-pomegranate-and-chicken-salad

Als organisator van een bedrijfsevenement neem je nogal wat hooi op je vork. Je wilt maximale controle houden over de uitkomst van je event en regelt daarom duizend dingen zelf. En ach – die eventcatering kan er dan ook nog wel bij. Maar pas op: dit is een veelgemaakte denkfout. In dit artikel leggen wij uit waarom je eventcatering doorgaans beter kunt uitbesteden dan zelf doen.

Kennis en expertise

Eventcatering is een multidisciplinair vakgebied waar veel bij komt kijken. Het draait namelijk niet alleen om lekker koken, maar om het creëren van een cateringervaring die op alle gebieden naadloos aansluit op een evenement. Daarbij hoort het samenstellen van een uitgebalanceerde menukaart en het bieden van uitmuntende service.

Laten we eerlijk zijn: als eventorganisator beschik jij zelf niet over de mankracht, kennis en expertise om al deze cateringaspecten piekfijn in orde te maken. Dat is waar je een professionele cateraar voor inschakelt. Die heeft vaker met dit bijltje gehakt en weet precies wat jouw gasten willen. Bovendien beschikt hij over de middelen om de catering af te stemmen op jouw specifieke event.

Tijd en moeite

Events zijn er immers in vele soorten en maten. Van bedrijfsbarbecues tot winkelopeningen en van festivals tot vergaderingen – elk type event vereist een eigen soort catering. Een cateraar is niet alleen gespecialiseerd in het cateren van jouw specifieke eventsoort, maar ontzorgt jou ook op andere vlakken dan het serveren van voedsel alleen.

Ook naar de op- en afbouw van de cateringfaciliteiten heb jij geen omkijken, net als naar het aansturen van het personeel. Dit scheelt jou enorm veel tijd en moeite, waardoor jij je beter kunt concentreren op de zaken waar jij zelf gespecialiseerd in bent. We noemen er een paar: het samenstellen van een dagprogramma, het uitnodigen van sprekers en natuurlijk netwerken!

Tevredenheid en resultaten

Een event met catering organiseer je natuurlijk niet voor niets. Uiteindelijk gaat het erom wat een evenement oplevert: zowel jou als je gasten. Voor je gasten is het wellicht de kennis die ze opdoen, de zakelijke connecties die ze maken en de algehele beleving van de dag. En in dat laatste speelt de catering een uiterst belangrijke rol.

Een goede cateraar haalt het maximale uit de catering om je gasten zo een onvergetelijke dag te bezorgen. En ook jij bent daar bij gebaat – het levert je namelijk de resultaten op die je wilt. Want tevreden gasten zijn voor je bedrijf een stuk meer waard dan ontevreden bezoekers. En alleen dat is al genoeg reden om de catering op je event uit te besteden in plaats van zelf te doen!

Geschreven door Tim Kröber
The best food & drinks for your event Contact us now