3 grote eventcatering blunders die je wilt vermijden

In de categorie Algemeen door Robert de Vries

Chefkoch in der Küche mit Frischem Gemüse(Tomaten)

Wil jij dat je event in alle opzichten professionaliteit uitstraalt? Dan is het uitbesteden van de catering aan een professionele cateraar geen overbodige luxe. Een professionele partij weet namelijk wat de belangrijkste succesingrediënten zijn en belangrijker nog – wat je absoluut niet moet doen. Het uitbesteden van de eventcatering helpt je dan ook om de volgende blunders te voorkomen:

Overdreven bezuinigen

Natuurlijk stel jij duidelijke grenzen aan de verschillende kostenposten op je evenement. Belangrijk is echter om niet teveel te bezuinigen op de catering. Dit is namelijk een fundamenteel onderdeel van de algehele ervaring van je gasten. Met andere woorden: een slechte voedselkwaliteit en service doen afbreuk aan de eventbeleving en stralen in negatief opzicht af op je organisatie.

Catering is daarom een kostenpost waar je liever niet teveel op wilt besparen. Je wilt dat je gasten aangenaam verrast zijn met de vele culinaire hoogstandjes op het menu en met een voldaan gevoel weer van je event vertrekken. De enige partij die dit voor elkaar kan krijgen – en dan ook nog tegen een eerlijke prijs vanwege grootschalige inkoopvoordelen – is een professionele eventcateraar.

Warme salade en koude soep

Het serveren van enorme hoeveelheden voedsel aan grote groepen mensen is een complexe aangelegenheid. Dit is waarom de meeste eventorganisaties er niet in slagen om dit zelf op professionele wijze te verzorgen. De eigen inspanningen resulteren veelal in warme salades, koude soep en lange wachttijden vanwege onderbezetting (zie ook het voorgaande punt – bezuiniging).

Een professionele cateraar daarentegen weet exact wat hij moet doen om de catering tot in de puntjes te verzorgen. Niet alleen het voedsel, maar ook het personeel is hierdoor van de allerhoogste kwaliteit. Het uitbesteden van de catering scheelt je dan ook een hoop kopzorgen. Jij kunt je op andere zaken concentreren in de wetenschap dat de catering bij je gasten in de smaak valt.

Niet inspelen op dieetwensen

Het publiek tijdens jouw event is een afspiegeling van de maatschappij. De voedselbehoeften van de aanwezigen lopen dan ook sterk uiteen. Sommigen zijn vegetarisch en anderen eten alleen Halal. En dan zijn er nog de mensen die door een allergie niet alles mogen eten. Je merkt het al: het verzorgen van goede catering voor iedereen is bepaald geen eenvoudige klus.

Toch is het iets waar je de nodige aandacht aan wilt besteden. Want zeg nu zelf: hoe zou jij reageren als er op een eventmenu niets staat wat je kunt eten? Hiermee communiceer je niet de juiste boodschap richting je gasten. Een eventcateraar heeft ruime ervaring met het voldoen aan verschillende dieetwensen en verzekert jou van een veelzijdig menu met voor ieder wat wils.

Geschreven door Robert de Vries
The best food & drinks for your event Contact us now